Кратка визитка: Основен акцент в живота на Тодор Йосифов е обществената дейност, развитието на организации и каузи в подкрепа на хората. Роден в гр. Бургас през 1982 г. той активно участва в политическата дейност в подкрепа на развитието на България, успоредно с това работи с екипа си и по изграждането на редица общества и дейности за гражданите. Семеен, с лична дейност в областта на мениджмънта и управлението, по професия “Икономист”. Отдаден на каузите в подкрепа на хората и развитие на обществото. Докторант по “Икономика и Управление” в БСУ, Магистър по “Маркетинг” в Стопанска Академия “Д. А. Ценов” – Свищов, Бакалавър “Стопанско Управление” в Университет “Проф. Д-р Асен Златаров”, завършена “Бизнес Администрация” в Икономически техникум в родния му град. Завършил е и емблематичното Училище по Политика “Д. Паница” – София, както и редица допълнителни квалификации, курсове и семинари в родни и чуждестранни академии. Активна обществена позиция, към момента е и Общински съветник и член на постоянните комисии по “Икономика и Инвестиционни политики” и “Общинска собственост, Общински предприятия и Дружества” към Общински съвет гр. Бургас. Член на обществения съвет към Министъра на Младежта и Спорта на Република България, както и на редица комитети и съвети по обществени въпроси на международни и български институции и структури.

70642061_2458232234409257_4138869733283856384_n (1)Тодор Йосифов е известен в публичното пространство най-вече като икономист, обществена личност и лидер, отстояващ позициите на хората. Основен акцент в неговия живот е развитието на каузи и организации, които подпомагат обществото.

Развивайки научната дейност в областта на икономиката е и член на Експертна Група в “Национална Агенция за Оценяване и Акредитация”. Понастоящем е част от Академичен Съвет на Бургаски Свободен Университет.

Избран е от научната общност и членовете на “Български Червен Кръст” за Председател на “Академично дружество” към структурите на хуманитарната организация. Той е човек, който на първо място винаги поставя принципите и добротата, а вярвайки в безкористните идеали и справедливостта през годините става част от над дузина структури, работещи за развитието на България. През последните две десетилетия учредява, заедно със свои съмишленици и последователи някой от най-емблематичните организации, даващи и до ден днешен пример за визионерство в страната ни, статут за думата “кауза”. Професионалният му път е белязан от сектор “Индустрия”, а неговият трудов стаж е започнал още в ранните му години и е преминал през всички нива на развитие, стигайки до генералния мениджмънт. Опитът му в производствени предприятия и международната търговска дейност му дава мотивация да развива града си в посока икономически център на Балканите, като той вярва в максимата, че “Икономиката дава силата на обществото, подпомагайки първо нормалния човек!”

Дьлгогодишен Лидер на Национално Сдружение “Младежки Глас”. Създателят на Организацията е поставил нейните основи, заедно с част от неговия екип, още през далечната 2007 г. Тя се превръща в еталон за останалите структури в страната. Следващите над 15 години “Младежки Глас” изгражда позиции като най-голямата организация, обединяваща младите хора в страната и е единствената българска неправителствена структура в този период с национално-представителен статут за територията на държавата ни, която е и с получен специален консултативен статус от ИКОСОС към Организацията на Обединените Нации (ООН). Тодор Йосифов обединява сериозно структуриран лидерски екип в цяла България, йерархията на който обхваща над десет хиляди членове и стотици Председатели на Областни, Общински и Клубни структури на неговата организация, към която ежедневно се присъединяват нови младежи, желаещи да се развиват. Организацията “Младежки Глас” е обхванала цялата страна и с мащабността си и подкрепата към потенциала на младите е заслужила и международно признание, продължавайки със слоугъна “Силата е в младите”. Тодор Йосифов е автор на редица цитати, влезли в сленга на младите хора у нас, единият от който гласи “Не само бъдещето, но и настоящето трябва да е в ръцете на младите”.

12088251_1196458630371323_6115182873989607368_nБорбената натура и непреклонният му характер докарват редица успехи на него и екипа му, изпълнени с много трудности и преодоляване на множество бариери, с които те са пионери в България относно тяхната борба. Той обича често да цитира слоугъна “Само небето ни е граница” с което практически може да се опише и неговият път в общественото му и кариерно развитие. През 2007-ма година завършва Магистратура в Стопанска Академия “Д. А Ценов” в гр. Свищов. В меката на кадрите за икономическото развитие сред учебните заведения в страната той се завръща десет години по късно по покана на Ректора на Академията за да изнесе лекция пред студентите “Лидерството и пътят на младите към успеха“, която вдъхновява аудиторията и седмици по късно поканата е отправена към него от редица Университети, Организации и Училища в страната. Ораторските умения и мотивационната риторика са част от качествата на Йосифов, които той използва в работата си, която в началото на кариерата му е тръгнала по партизанския път на организационния живот. Редовно заобиколен от хора, антураж от опитни млади специалисти, Тодор Йосифов винаги е създавал екип около себе си.

79028707_10156353962655566_4691324886872752128_oПрез 2004-та завършва своето Висше образование по Стопанско Управление в Университет “Проф. Д-р Асен Златаров”. Средното си образование завършва в “Икономически Техникум” в родния му град Бургас, а в днешни дни по покана на Ръководството е и член на Училищното настоятелство към учебното заведение. Роденият през 1982 г. млад лидер присъства в организационния живот още от тийнейджърските си години. Кариерата му започва от улиците на квартала му със създаването на ъндърграунд движението “G.G.P.”, което е обединявало над 200 артиста и момчета и момичета от улицата през периода 2001-2011 г., като ги е държало надалеч от наркотици и близко до музикалния бизнес. Част от продуцираните от него артисти днес са звезди на телевизионния екран и на публичната сцена. Както казва г-н Йосифов – “Никога не забравяй откъде си тръгнал” и винаги е отбелязвал този период от живота си с гордост, заради успехите, които постигат той и последователите му още в тийнеджърските си години.

15871786_10153969559860566_8536503409981942021_nНеговият любим спорт е футбол и през този период той усилено тренира и дори достига до професионалната лига, но поради различна визия за собственото си развитие той се насочва към обществените дейности. Влизайки в студентските си години в политиката той е един от учредителите на управляващата Партия “ГЕРБ” през 2006-та година и натрупва сериозен политически опит, избиран десет години подред за Председател на младежката им структура. Йосифов през годините се нарежда сред легендарните за тази организация младежки политически лидери, създавайки и развивайки техните силни струтури. От самото създаване до наши дни е номиниран и преизбиран от хората в родния му град Бургас и ИК, без прекъсване, в поредица от мандати и взема ръководно участие във всички политически и Областни Ръководства на Партията. Единственият младежки политически лидер в този период на организацията, който е избиран три пъти подред за десет години в цялата страна за Областен лидер. На 26 годишна възраст Тодор Йосифов е избран и за Народен Представител в  41-во Народно Събрание, но седмица по-късно напуска Парламента и преотстъпва депутатското си място на следващия го в листата. През годините Тодор Йосифов е един от създателите на бургаската структура на неправителствената организация “Съюз на Българските Командоси” и днес е един от основните фактори, развиващи организацията и хуманната и кауза за обществото. Регионален Председател на “Академично Дружество” на Български Червен Кръст, носител на званието “Заслужил деятел на БЧК” с медал за дългогодишна активна червенокръстка дейност от Националния съвет на #RedCross.

20220108_130542Тодор Йосифов помага на редица каузи и личната му позиция винаги е подкрепяна от голяма група хора около него. През 2011 г. той заедно със своя партньор в обществените дела Антон Берданков и техни приятели от обкръжението им създават Лайънс Клуб “Виа Понтика”, част от световната организация “Lions Intenrational” към Дистрикт 2482 България. За броени години благодарение на него и екипа на клуба той се издига до едно от лидерските места в страната. Успоредно през 2012/2013 година Тодор Йосифов е избран за Президент на Борда на младежкото Ротари – Клуб “Ротаракт” Бургас. Осъществяват редица добри каузи за младите и обществото, привличайки много младежи към добрите цели и мисия на Rotary Intenrational.

Носител на отличието “Почетен Амбасадор” за принос към предприемачеството и бизнеса в страната от Sutherland Global Services, Bulgaria C.E.O.

1457707_759962950687562_197685755_nТодор Йосифов развива дейност и в няколко други мащабни международни обществени организации на местно и национално ниво. Над десет години Тодор Йосифов е и сред активистите на НСБО /Национален Съюз Безопасност и Охрана/. Сред активните членове на “Съюз на Икономистите в България” и още редица организации, подпомагащи обществото. Тодор Йосифов е подал ръка за прякото развитие на стотици хора, известни днес в обществото, помагайки винаги на младите и мислейки първо за обществото и хората, а не за себе си. Както казва той: “Добротата, която е залегнала в сърцата на всеки един от нас ни прави истински хора. Обединявайки се за една обща кауза, свързана с помощ за новото поколение на България е истинският знак в обществото, че трябва да се грижим за бъдещето на страната ни – младите хора! Една личност е личност, когато помага и дава пример, подавайки ръка и мислейки за следващите поколения в страната си – виждаме, че има много хора с добри сърца, разсъждавайки по този начин”

Винаги в добър тон с партньори и дипломатичност, ярък лидерски подход и силна мотивационна структура на поведение Тодор Йосифов продължава да развива дейностите за обществото и политиките за справедливост в страната, заобиколен от своя екип и продължавайки с уверени стъпки напред, спазвайки своето верую “Само небето ни е граница“.

#Bio #ТодорЙОСИФОВ #SkyIsTheLimit #Leadership


2020 PR Department NGO “Voice of the Youth” Bulgaria. All Rights Reserved! MG2007.bg

Powered by “Bellissima” PR Agency 2022. All Rights Reserved!